woensdag 26 februari 2014

De kleinste dingen zijn de grootste fout

Als moeder doe je er alles aan om ervoor te zorgen dat je kind de beste opvoeding krijgt. Iedere ouder maakt natuurlijk fouten maar vaak zijn het de kleine dingen die een groot effect hebben op de rest van het leven van jouw kind.

Rolmodel

Als moeder ben je een rolmodel voor je kind. Al vanuit de wieg kijkt je kind naar wat je doet en leert hier heel veel van. Kijk maar eens naar foto's waar jij of je partner samen met je kind opstaan. Vooral op de foto's die onverwachts gemaakt zijn zal je vaak houdingen of gezichtsuitdrukkingen zien die een bijna exacte kopie zijn van de ouder. 

Oeps


Het goede voorbeeld geven is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan, want de kleine dingen zie je zelf vaak niet, maar je kind neemt ze klakkeloos over. Zit jouw kleintje tijdens het eten nooit stil en vraag jij je af hoe dat nou komt? Kijk dan eerst een naar wat je zelf doet. Zit je zelf wel stil of loop je regelmatig heen en weer om nog even wat te pakken of te doen? Een simpel voorbeeld maar hoogst waarschijnlijk eentje die je even moet verwerken.... Troost je, dat moest ik zelf ook. Op YouTube vond ik onderstaand filmpje met in de titel de tekst: "Dit veranderd jou in 60 seconden". Je wordt echt even met je neus op de feiten gedrukt en laat je goed nadenken over hoeveel van deze kleine foutjes met grote gevolgen, jij zelf maakt.


Aan welke slechte gewoonte(s) maak jij je schuldig bij de opvoeding?

photo credit: Sam UL via photopin cc

Geen opmerkingen:

Een reactie posten