vrijdag 21 februari 2014

Moeders hebben nog geen 20 minuten 'me-time' per dag!


De gemiddelde moderne moeder heeft door een volgepropte agenda met huishoudelijke klusjes, de kinderen en haar baan slechts 17 minuten voor zichzelf per dag.

Welke moeder kent het niet: Mam! Ik wil die broek niet aan, Mam, Is er geen hagelslag meer? Schat? Heb jij mijn overhemd nog gestreken? 
De dag begint al vroeg hectisch met het wakker maken van het gezin, ontbijt maken, kids aankleden en zichzelf klaar te maken voor het werk. Snel alles in de auto proppen en oh... nog even terug naar binnen om die belangrijke stukken voor de vergadering van tafel te pakken. 

Wanneer ze klaar is met werken moeten de kinderen weer uit school of van de opvang gehaald worden en daarna als een speer met de kinderen nog wat boodschapjes doen voor het avondeten. Als man lief thuis komt moet het eten op tafel staan en begint het gevecht om de kinderen überhaupt iets te laten eten.
Wanneer het toetje dan eindelijk naar binnen is gewerkt gaan de kleintjes in bad of huiswerk maken. Nog heel even televisie kijken en dan hop... naar bed met de kids.


Zo nu heeft mama eindelijk even tijd om... Nee! Nog niet... alles snel op te ruimen, de stofzuiger en de dweil door het huis te halen, de was snel in de wasmachine te doen en de droge was op te vouwen. Manlief vraagt nog om een laatste bak koffie en dan kijkt ze versleten op de klok. BEDTIJD!!!

Vergeet niet dat wanneer de moeder ziek is dit ook alleen in die 17 minuten is. Meer tijd heeft zij niet dus moet zij in tussen de hectiek door ook nog zorgen dat ze gezond blijft.

wil je meer informatie mbt opvoeding en alle andere zaken rond het moederschap? Kijk dan eens op www.eerstehulpbijmoederschap.nl


photo credit: Evil Erin via photopin cc

Geen opmerkingen:

Een reactie posten