zaterdag 22 februari 2014

Zelf gezichtsmaskers maken

Of je nu een momentje voor je zelf wilt hebben of een goede start van een girls-night zoekt, een gezichtsmasker is altijd een feestje. Geen enkele vrouw zegt nee tegen een gezichtsbehandeling en een momentje relaxen.

Kopen of zelf maken?


Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je gezichtsmaskers kant-en-klaar te kopen in de winkel. Het bespaard tijd en je kunt direct met je beauty momentje aan de slag, maar het is natuurlijk veel leuker en ook nog eens veel goedkoper om ze zelf te maken. Voor elk huidprobleem is er een gezond en simpel masker te maken van producten die bijna iedereen wel standaard in huis heeft. Geen volle badkamerkasten meer vol met tubes, potjes en zakjes die je waarschijnlijk maar 1x in het jaar gebruikt.

Avocadomasker (droge huid)

Door de verwarming die nu hoog staat of de airco op je werk kan je huid er droog worden. Hij voelt schraal en schilferig aan en moet duidelijk gevoed worden. Avocado bevat heel veel waardevolle en gezonde oliën die jouw droge huid weer op kunnen peppen. Zorg voordat je het masker opbrengt dat je poriën goed openstaan zodat je huid het masker optimaal zijn werk kan laten doen.

Ingrediënten:

  • 1 avocado;
  • 2 eetlepels honing.
Prak de avocado tot een gladde substantie en meng hier de honing door. Breng het masker aan op je gezicht met een speciale kwast, wattenschijfje of met je handen. Doe je het met je handen, zorgen er dan wel voor dat je deze goed schoon zijn want we willen geen pukkels hebben na het masker. Laat het masker 20 tot 25 minuten zitten tot het wat ingedroogd is en spoel het daarna zorgvuldig af met handwarm water. Dep je gezicht voorzichtig droog en klaar is Kees! 

Meer recepten


Zoals ik al eerder aangaf is er voor elk huidprobleem, elke huidtype of gelegenheid wel een ander masker te maken. Je kunt de recepten vinden op het internet maar er zijn ook verschillende (e-)boeken over te koop. Altijd handig om even snel uit de (digitale)boekenkast te trekken en een momentje voor jezelf te creëren.

photo credit: FoundryParkInn via photopin cc

Geen opmerkingen:

Een reactie posten